Palvelut

Doulan tutustumistapaaminen

Mikäli harkinnassasi on ottaa doula mukaan synnytysmatkallesi, voit varata maksuttoman tutustumistapaamisen. Tapaaminen on  kestoltaan n. 30 minuuttia. Tapaamiset tapahtuu pääsääntöisesti Liedon vastaanotolla. 

Odotusajan doulaus

Odotusajan doulauksen voit varata mikäli kaipaat tukea raskausaikaasi, muttet halua doulaa mukaan itse synnytykseen. Odotusajan doulauksessa keskustellaan niistä asioista, joista perhe haluaa. Tapaamisella voidaan käydä läpi synnytyksen eri vaiheita, se voi olla aiemman synnytyksen läpikäymistä, mahdollisten pelkojen ja jännitysten purkamista, tutustumista sekä ohjausta lääkkeettömiin kivunlievitysmenetelmiin. Odotusajan doulaus sopii sekä synnyttäjälle että mahdolliselle kumppanille. Mikäli kaipaat tukea sairaalan poliklinikkakäynneille niin odotusajan doulauksen hintaan lisätään matka- ja pysäköintikulut.

60 min. 45€

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta 

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta on lempeä koko kehon syvärentouttava hoito odottajalle. Hieronta on turvallinen koko raskauden ajan. Hieronnan aikana hoidetaan raskausviikoista riippuen pään- ja kasvojenalue, kädet, selkä ja jalat. Hieronta tehdään kylkimakuulla. Hieronnalla voidaan mm. saada apua kehon jännityksiin ja kipuihin, parantaa aineenvaihduntaa sekä vähentää turvotuksia. Hieronta auttaa rentoutumaan sekä raskauden loppuvaiheessa valmistelee kehoa synnytykseen.

75 min. 68€ 

Voidaan tehdä myös sairaalassa, jolloin hinta 95€ sisältäen matka- ja pysäköintikulut.

Vyöhyketerapeuttinen synnytyksen käynnistelyhoito

Vyöhyketerapeuttista synnytyksen käynnistelyhoitoa voidaan tehdä raskausviikolta 39+0 alkaen. Hoidon tarkoituksena on edistää synnytyksen käynnistymistä rentouttamalla kehoa ja poistamalla jännityksiä. Heijasteita hoitamalla valmistelemme kohtua ja kohdunkaulaa kohti vauvan syntymää. Synnytyksen käynnistelyhoidossa hoito painottuu kehon vyöhyketerapiapisteiden hoitamiseen mm. hoitopuikkojen avulla. Hieronnan toivotaan rentouttavan lantion aluetta, vahvistavan hormonitoimintaa sekä supistuksia. 

Ennen raskausviikkoa 39+0 valitse vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta.

Huom! Mikäli et ole aiemmin raskauden aikana käynyt kehohoidoissa suosittelen ensimmäisellä kerralla varaamaan 75 min. mittaisen hoidon. Lyhyempi hoito voidaan varata kun ensimmäisestä käynnistelyhoidosta on aikaa 2vrk.

75 min. 68€

45 min. 55€

Voidaan tehdä myös sairaalassa, jolloin hinta 95€/84€ sisältäen matka- ja pysäköintikulut.

Lempeä vyöhyketerapeuttinen hieronta

Lempeä vyöhyketerapeuttinen hieronta sopii erinomaisesti sinulle, joka haluat hetken rentoutumisen arjen keskelle. Hierontaotteet ovat tehokkaita ja lempeän aaltomaisia. Tämä hieronta toimii hyvin palauttavana hierontana synnytyksen jälkeen ja voit tulla hierontaan heti kun sinusta aika tuntuu sopivalle. Hieronta voidaan tehdä kylkimakuulla kehoa tyynyillä tukien. Tähän hierontaan voit halutessasi ottaa vauvasi mukaan. Tämä hoito on oiva lahja postpartumaikaan!

75 min. 68€

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa voidaan tehdä kun vauvasi on iältään 2 vko-12 kk. Hieronnalla voidaan saada apua esimerkiksi vauvan itkuisuuteen, vatsavaivoihin, kehon erilaisiin jumeihin ja jäykkyyksiin sekä koliikkiin ja refluksioireisiin. Parhaimman hoitotuloksen saamiseksi hoito tehdään sarjahoitona 2-5 hoitokertaa.

Varatessasi aikaa huomioithan hoitoesteet (kuume, antibioottikuurin loppumisesta/ rokotuksista aikaa alle 4vrk, elimistön tulehdustila/ vakavat sairaudet. Tarvittaessa varmista hieronnan sopivuus lääkäriltä.)

Käynnillä tehdään aluksi alkukartoitus, jonka jälkeen vauva hierotaan. Hieronta on vauvalle lempeää ja tehokasta. Hieronnan aikana vauvan eleitä, liikkeitä, ääntelyä ja itkua seurataan tarkasti ja hieronta etenee vauvantahtisesti.

60 min. 52€

Imetysohjaus

Imetysohjauskäynnillä saatte tukea imetyksen haasteisiinne, joita voi olla esimerkiksi rinnan hylkiminen, liian niukka tai runsas maidontulo, imetysasennot ja vauvan imuote. Tarvittaessa voidaan hieroa myös vauvan mahdollisia jumeja, joilla voi olla yhteys imetyksen sujumiseen. Käynnillä voidaan tutustua myös erilaisiin imetyksen apuvälineisiin sekä tahdistettuun pulloruokintaan. Imetysohjauskäynti sopii myös lasta odottavalle , joka haluaa ennakkoon valmistautua imetykseen.

60 min. 52€

Kotiapu

Kotiapupalvelu on tarkoitettu epäsäännölliseen tarpeeseen ja se voi sisältää mm. lastenhoitoa, ruuanlaittoa, kodin siivousta. Kotiapupalvelun voi varata myös postpartumaikaan. 

Kotiapua tehdään asiakkaan kotona ja käynti on kotitalousvähennyskelpoinen.

60 min. 35€ ( minimiveloitus 2h )

Elle Tenslaite vuokraus

TENS on tehokas lääkkeetön kivunlievityskeino avuksi synnytykseen. Tens lähettää heikkoja sähköimpulsseja ihon läpi hermokudokseen elektrodityynyjen avulla. Tens- impulssit auttavat kehoasi vapauttamaan sen omia kipuja lievittäviä kemikaaleja kuten endorfiineja. Tenslaitetta voi käyttää raskausviikosta 37 eteenpäin. Tenslaitteen käyttö voidaan aloittaa heti synnytyksen alkaessa ja käyttöä voi jatkaa matkalla sairaalaan sekä sairaalassa. Laite on hyödyllinen myös jälkisupistuksissa.

Elle tens laite on pieni ja kevyt. Laitteen rinnalla voit käyttää myös muita lääkkeettömiä ja lääkkeellisiä kivunlievityskeinoja. Ammeessa ja suihkussa laitteen käyttö on kielletty! Tenslaitetta ei tule käyttää mikäli sinulla on sydämentahdistin, sydänsairaus tai epilepsia. Mikäli olet epävarma laitteen soveltuvuudesta sinulle, ole yhteydessä lääkäriisi ennen laitteen käyttöä.

Vuokrahinta sisältää kaikki laitteen käyttöön tarvittavat osat.

4 vko 40€

2 vko 30€

Lisäviikot +5€/ alkava viikko

Postituslisä 7€

Laitteita heti vapaana!


Tens elektrodit

Tenslaitteen elektrodit.                                             Elektrodit soveltuvat ainakin seuraaviin tenslaitteisiin: Elle tens.

Pakkaus sisältää 4 kpl elektrodeja

12€/ pkt                                                                    Postituslisä 3,20€

Emeterm pahoinvointirannekkeen vuokraus

Emeterm pahoinvointiranneke on tarkoitettu käytettäväksi pahoinvoinnin ja oksentelun estämiseen sekä ennaltaehkäisyyn etenkin raskauden aikana. Lisäksi ranneketta voidaan käyttää seuraavissa tilanteissa (matka- ja meripahoinvointi, visuaalinen pahoinvointi, lääkkeiden aiheuttama pahoinvointi, leikkauksen jälkeinen pahoinvointi,  kemoterapian aiheuttama pahoinvointi)

Laitteen toimintaperiaate: Laite lähettää sähköimpulsseja stimuloiden mediaanihermoa. Signaalit välittyvät aivoille keskushermoston kautta ja pahoinvointioireet loppuvat.

4 vko  30€

2 vko 20€

Postituslisä 7€

Laitteita heti vapaana!

GuaSha- kampa

GuaSha on perinteinen kiinalainen hierontamuoto, jossa ihoa "kammataan" guasha- kammalla. Hieronta on tehokas kalvojen ja tiukkojen sekä jännittyneiden lihasten rentouttamiseen. Guasha hierontaa voidaan tehdä jo raskausaikana. Lisäksi synnytyksessä kampaa voidaan käyttää kehon rentouttamiseen ja kivunlievitykseen.

Saatavilla: Liedosta hierontakäyntien yhteydessä, kotikäyntien yhteydessä sekä postitse.

8,50€/kpl                                                                    Postituslisä 3,20€