Lämmin tervehdys sinulle! 

Olen Susanne, vaimo ja neljän lapsen äiti Laitilasta. Olen valmistunut lähihoitajaksi vuonna 2004 ja tehnyt pitkään töitä ikäihmisten parissa. Alkuvuonna 2019 irtisanouduin pitkäaikaisesta vakituisesta työpaikastani ja lähdin seuraamaan sydäntäni...

Kaikki alkoi kolmannen lapseni syntymän aikaan vuonna 2016. Kahden osittaisimetyksen ja jopa pienen imetyspettymyksen jälkeen haaveissani oli saada imetys onnistumaan edes niin, että yöllä ei tarvitsisi ensin imettää ja sitten antaa perään pulloa. 

Lähdimme etenemään pienin askelin. Etsin itse runsaasti tietoa sekä liityin imetysryhmiin. Neuvola oli onneksemme ihanasti tukena ja kävimmekin vauvan kanssa tiiviisti neuvolassa punnituksissa, viikko kerrallaan, sitten kaksi, lopulta kuukausi. Olimme pienin askelin uurastaneet kuusi kuukautta ja toive täyttyi yli odotusten. Tähän loppui osaltamme täysimetys, oli aika ottaa mukaan kiinteät, imetyksen jatkuessa siinä sivussa.

Joulukuussa -16 imetin vauvaani ja selailin facebookia. Turun ensi- ja turvakodille haettiin vapaaehtoisia doulia. Otin välittömästi puhelun miehelleni ja kerroin että aioin hakea vapaaehtoiseksi doulaksi.  Otin yhteyttä yhteyshenkilöön ja sovimme haastatteluajan.  

Tammikuussa olinkin jo mukana porukassa ja ensimmäisen tukisuhteen otin kesäkuussa. Hoitovapaalla ollessani ja taustajoukkojen tuella pystyin ottamaan useita tukisuhteita sekä olemaan läsnä asiakkaiden synnytyksissä. Vapaaehtoiseksi lähtiessäni en ymmärtänyt lainkaan että tämä voisi viedä mukanaan. Jokainen tukisuhde, jonka pystyin ottamaan toi minulle suuren ilon. Koin lämpöä asiakkaiden kohtaamisissa ja siinä että voisin olla jollekkin avuksi. Tukena ihan vaan kulkemalla siinä rinnalla, olla se jolle sai aina laittaa viestiä mietteistään, se jonka kohdalla ei tarvinnut miettiä kiinnostaakohan sitä lainkaan. Sain kertoa eri kivunlievitysmenetelmistä ja kokeilla niitä yhdessä asiakkaan kanssa, Sain olla läsnä erilaisten perheiden tärkeällä matkalla, tukea synnyttäjää, synnyttäjän puolisoa, miestä, vaimoa, äitiä, sisarta, ystävää. Olla hetkessä perheen kanssa ja nauttia niistä hetkistä suurella sydämellä.

Halusin oppia lisää odotusajasta, vauva-ajasta sekä imetyksestä. Kävin imetysohjaajakoulutuksen, vyöhyketerapeuttisen raskaushierontakoulutuksen sekä synnytyksen käynnistys vyöhyketerapian avulla- koulutuksen. 

Haaveissa oli edelleen doulakoulutus. Muutamat vuosikurssit menivät ohi, sillä koulutuksessa oli lähipäivien läsnäolopakko ja minulla oli jo muutamalle lähipäivälle tiedossa menot, joita ei olisi voinut perua. Vielä ei siis ollut aikani.

Jotain muuta tuli kuitenkin vastaan ja sain kunnian päästä mukaan Elonaskeleen Vauva- Akatemiaan, joka oli juuri perustanut ensimmäisen Vauvahyvinvoinnin ammattilainen- koulutuksensa. Ennen koulutuksen alkamista päätin perustaa myös yritykseni. Luotin todella siihen että tämä olisi minun juttuni.

9 kuukauden ajan opiskelimme laajasti vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa. Paneuduimme myös odotusaikaan ja synnytykseen. Lisäksi opiskelimme ravinnosta sekä kävimme imetysohjaajakoulutuksen. Teimme jatkuvasti harjoitushoitoja ja raportoimme niistä kouluttajillemme. Koulutuksen päätyttyä tiesin tekeväni sydämentyötäni.

Noin 5 kuukautta vauvahyvinvoinnin ammattilaiseksi valmistumisen jälkeen oli aika laittaa hakemus ja painaa enteriä. Nyt aikani oli koittanut ja doulakoulutus Doula- Akatemiassa olisi edessä. Vuoden ajan teimme runsaasti itsenäisiä töitä, katsoimme opetusvideoita ja luimme ammattikirjallisuutta. Kirjoitimme oppimispäiväkirjoja ja osallistuimme ryhmän etätapaamisiin. Lähijaksoilla saimme runsaasti oppia käytäntöön. Opiskelujen aikana osallistuin kolmeen synnytykseen, jotka reflektoin kouluttajalle  ja joista sain kirjalliset palautteet. Maaliskuussa 2023 unelmani täydentyi ja valmistuin sertifioiduksi doulaksi.